понеділок, 5 квітня 2021 р.

Урок з фізкультури 9 клас. 08.04.2021. Четвер

 Доброго дня, любі учні! Вітаю вас на уроці фізкультури, який ви знову спробуєте пройти самостійно.  

Тема уроку. Взаємодія гравців передньої лінії під час дій в атаці. Страхування гравців.

Я вам підготувала завдання. Будьте уважні. Lets Go!!!

Завдання 1.Рекомендації з організації простору та техніки безпеки під час виконання фізичних вправ у домашніх умовах. З ними всі ознайомились. А, як показав тест, дехто на "відмінно". Починаємо розминку.

 

Якщо ви дійшли до кінця руханки разом з ведучими - молодці!!! Заморились? Зручніше сідайте, прочитайте теорію і натискайте посилання під наступним малюнком. Вас чекає волейбол. 

Завдання 2.

Прийом і передача є основним технічним прийомом у волейболі. Розрізняють верхні та нижні передачі. Основою правильного виконання передачі є своєчасне переміщення до м'яча і набуття відповідної ігрової стійки. Передачі здійснюють у таких напрямках — уперед, над собою, назад (за голову) і в сторони.
Подача — технічний прийом, за допомогою якого м'яч вводять в гру. Вивчати подачі рекомендовано у такій послідовності: нижня, верхня, бокова.Виконує подачу гравець, який в результаті останнього переходу переміщається з другої в першу зону. Подача проводиться із зони подачі за задньою лінією ігрового майданчика. Завдання гравця, що подає, відправити м'яч на половину супротивника.
Блокування — це основний спосіб з протидії атакуючим діям суперника над сіткою. В сучасному волейболі блокування застосовують для ефективних захисних і контратакуючих дій. Блокування складається з переміщення, стрибка, винесення і постановки рук над сіткою та приземлення.


Багато інформації: все треба обдумати, проаналізувати, "розкласти по поличках". А допоможуть в цьому заспокійливі вправи стретчингу.

Завдання 3.

Знайдіть зручне місце у вас вдома подалі від меблів і посуду. Перевірте безпечну відстань (руки в сторони і покрутитись). Видно екран? То ж дивіться на малюнок і працюйте в своєму темпі. 
!!!Виконуйте кожну вправу тільки  10 разів!!!


Підсумок: на цьому уроці ми виконали  статичні та танцювальні фізичні вправи вдома, розігріли м'язи. Роздивились, як виконувати різні технічні прийоми. А тепер попийте водички і помийте руки і обличчя.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ



1 коментар:

Урок 33. Психічна, соціальна і духовна складові здоров’я

 Тема уроку.  Контроль знань з теми «Психічна, соціальна і духовна складові здоров’я» Людина як особистість формується лише в тому випадку, ...