понеділок, 12 квітня 2021 р.

П'ятниця. 16.04. Підйом у 9 - А класі

 Підйоми на відстані. Цікаві інновації

 Ранок починається о 7 годині. Лунає бадьора музика, на екрані телефона з'являється ласкаве сонечко. Це вчитель вітається з учнями.


Учні надсилають зворотні вітання (якщо прокинулись). А всі, хто вже прокинувся, виконують зарядку. Є така собі - "Гімнастика пробудження" -  на її виконання маємо 3-5 хвилин.

Дякуємо за чудову гімнастику  і переходимо до водних процедур. Діти знають все про особисту ранкову гігієну. зустрінемось через 5-7 хвилин.
І ось вмиті і одягнуті ми виходимо на прогулянку. Погода чудова... тому пропоную до басейну. Нас зустрічають сильні, треновані люди. На комплексуємо. Дихаємо на повні груди свіжим повітрям за методикою О. Стрельнткової: вправа "кішка", вправа "долоньки"
А якщо у вас немає поблизу басейну, то відчиніть вікно (балкон, кватирку - "форточка", переклад Г.А.), впустіть в спальню свіже повітря... і далі за методико О. Стрельникової.

Людство ще в минулому столітті визначила, в чому відмінність однієї групи крові від іншого. Крім знань про присутність у плазмі антигенів, є припущення, що відмінність на генному рівні походить від зміни харчування. Спочатку все населення Землі мало першу групу, а раціон складався з м'яса, за якими ще слід побігати. Коли змінився клімат, в меню додалися злаки, рослини, ягоди, розподіл крові на групи і почалося. Виходячи з цих фактів, виникла система харчування за групами крові. 

Група IV: Виключення з правил

Найзагадковіша і молода група крові в світі, яка з’явилася через змішання рас. Представникам приписують непогане здоров’я і навіть надприродні здібності. Володарі 4 групи характеризуються хорошою інтуїцією, наявністю лідерських якостей і комунікабельністю. Однак дуже часто вони не здатні самостійно прийняти рішення і їм притаманний внутрішній конфлікт. Також люди з 4 групою найбільше схильні до захворювань ГРВІ.

Корисна їжа: зелені овочі, м’ясо, морські водорості, горіхи, оливкове масло, бобові.

Що шкідливо: риба, гречана каша, морепродукти.


Зустрічаємось о 7.50 для того, щоб поговорити про здорове раціональне харчування. Та і поснідати доречі вже час. Смачного!!!

Вдалого дня і хай вам щастить, любі друзі!!!

Виставкова галарея "Мій сніданок"


   
  
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок 32 Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини.

  Тема уроку  Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини. Вплив медицини на ці показники, за ...