понеділок, 4 квітня 2022 р.

Дистанційний урок 05.04.2022

 Шановні учні, 

підсумковий урок за модулем "Гімнастика" складається з трьох частин: теоретична, практична і "Цікавинка". Обирайте зручний для вас порядок роботи. 

1 частина. Теоретична.

γυμνάζω — «перебуваю оголеним, тренуюся») — система тілесних (фізичних) вправ, яка склалася у Давній Греції за багато віків до нашої ери. Метою гімнастики були загальний всебічний фізичний розвиток та самовдосконалення.

Грецька філософія розглядала людське тіло як храм розуму і душі,  тому фізичне виховання повинно було сприяти фізичному і розумовому здоров'ю, розвитку інтелектуальної та духовної сфери.

Про те, що стародавні греки залишили значний внесок в розвиток спорту і фізичної культури може сказати велику кількість сучасної спортивної термінології, що бере свій початок в античній державі. 

Велике значення належного фізичного розвитку дітей зумовлювалося цілком реальними життєвими потребами. Сила і витривалість, стійкість і спритність в народі високо цінують. Тому ці риси батьки і наставники прагнули виховати у дітей. Крім того, люди давно помітили, що фізичне виховання нерозривно пов'язане з іншими сторонами формування особистості.

https://farbitis.ru/uk/athens/gymnastics-ancient-greek-gymnastics/

Гімнастика - джерело багатьох видів спорту. Наше знайомство з гімнастикою починається зранку. Так. Саме з ранкової гімнастики - комплексу вправ-розтяжок, - які ми виконуємо кожного дня і бадьоро називаємо "зарядка". А для когось цей заряд став таким потужним, що надав сили зайнятися красивими, складними, екстремальними видами спорту. Тож починайте день з зарядки, набирайтесь енергії. 


2 частина. Практична.

Без зайвих слів перевірте безпечний простір навколо себе, влючайте відео і починайте працювати.

3 частина. "Цікавинка"
Це гра "Меморина". Сценарій гри наступний: на екрані розташовані картки, розміщені лицьовою стороною донизу. Учням треба відкрити  по дві картки (перевертати їх). Якщо відкриті дві однакові картки, то клацання за будь-якої з них призводить до їх зникнення. Якщо відкриті різні картки, то клацання по них знову перевертає картку картинкою вниз. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок 32 Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини.

  Тема уроку  Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини. Вплив медицини на ці показники, за ...