вівторок, 13 вересня 2022 р.

9 клас. 14.09.2022

Тема уроку. Невідкладна домедична допомога. Психологічна самодопомога.

Нагадаю:

Протимінна діяльність (mine action)  заходи, що проводяться з метою забезпечення національної безпеки та спрямовані на зменшення соціального, економічного та екологічного впливу вибухонебезпечних предметів на життя та діяльність населення.





Алгоритм MARCHE. 
Особливості першої медичної допомоги під час війни
Але перш ніж вивчати як рятувати інших, необхідно зазначити, що головне правило першої допомоги за будь-яких умов — це пріоритет життя рятувальника. Не починайте діяти, перш ніж оціните ситуацію. Необачні дії переведуть вас з категорії рятівника у категорію постраждалого. В критичній ситуації ваша задача спочатку видихнути, дати собі відповідь, що спричинило поранення постраждалого та чи усунено цей небезпечний фактор. Таким фактором може бути як злий пес, що вкусив постраждалого, так і ворожий обстріл.

Саме у такій послідовності ми будемо протидіяти небезпекам для життя постраждалого.


Перша допомога в мирний час відрізняється від воєнного часу. Воєнний час зобов’язує нас по можливості використовувати саме аптечку постраждалого для надання йому допомоги. Відрізняється також механогенез травм, тобто їх походження, та збільшується час на евакуацію від місця пригоди до лікарні.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок 33. Психічна, соціальна і духовна складові здоров’я

 Тема уроку.  Контроль знань з теми «Психічна, соціальна і духовна складові здоров’я» Людина як особистість формується лише в тому випадку, ...