неділя, 4 вересня 2022 р.

5 клас. урок 2

 Доброго дня, мої шановні учні: хлопчики і дівчатка! Вітаю вас на уроці фізкультури. Це урок самостійних занять. 

А я поведу вас за собою. 

Вперед!!! 


Завдання 1.
Підніміться з стільця. Знайдіть безпечний простір. Подивіться на годинник і відрахуйте 30 секунд. Починаємо біг на місці. Дихаємо вільно. Дивимось не під ноги, а перед собою. 
УВАГА! РУШ!
   УВАГА! СТІЙ!
Спокійно подихати. Зробіть 2-3 ковточки води. Сідайте на робоче місце.
Завдання 2.
Передісторія фізичної культури іде коренями в той період, коли уся фізична і розумова діяльність людини обмежувалася безпосереднім забезпеченням умов існування. Однак мамонти, печерні ведмеді і тури виявилися небезпечними супротивниками. Вдале полювання на них можна було забезпечити тільки за допомогою заздалегідь виготовлених і випробуваних засобів, організованих спільних дій усіх членів клану. У процесі цього древня людина навчилася найбільш раціонально використовувати як метальну зброю різні предмети: ціпок, пращу, острогу, спис. Вона відкрила для себе спосіб метання, що значно збільшує дальність польоту. У процесі застосування метальної зброї вона, володіючи своїми м'язами, могла розраховувати затрачувану енергію в залежності від віддаленості цілі, координувати власні рухи. На основі перемінних успіхів і невдач людина виявила, що одні дії призводять до успішних результатів, а інші — до невдач. У той же час на печерних малюнках, що раніше зображували тільки сцени полювання, стали з'являтися зображення людей, що борються між собою. Це ще не була фізична культура, це був крок до усвідомлення: хто має треноване тіло, той більше вполює здобичі. Фізична кудьтура тісно повязана з побутом людей.

  Перерва! Піднімаємось з стільця. Засікаємо час: 30 секунд. Повільний біг на                                   місці. 
                                 УВАГА! РУШ!


 УВАГА! СТІЙ! Дихайте вільно, глибоко. Попийте 2-3 ковточки води. 

Завдання 3.

 ПОТРІБЕН РЕКОРД!  Біг на місці 30 секунд. УВАГА! РУШ!



 УВАГА!СТІЙ!


УВАГА Сьогодня ви опували техніку повільного рівномірного бігу. На цьому уроці ви пробігли тричі по 100 метрів, не сходячи з місця. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок 33. Психічна, соціальна і духовна складові здоров’я

 Тема уроку.  Контроль знань з теми «Психічна, соціальна і духовна складові здоров’я» Людина як особистість формується лише в тому випадку, ...