понеділок, 28 березня 2022 р.

Вправи з набивним м'ячем

 Медіцинбол (медбол) - це важкий шкіряний м'яч, який набивається гумовою крихтою, піском або тирсою. Цей снаряд досить простий у використанні.

    Його використовують для різних видів тренувань і для реабілітації після травм. Слово медбол є скороченням від англійського словосполучення medicine ball (медичний м'яч). Як зрозуміло з назви, спочатку медбол використовували для відновлювальних тренувань. Такий м'яч не чинить сильний тиск на зв'язки і суглоби, тому тренування з ним більш безпечні та підходять для спортсменів після травм. Пізніше вправи з медболом почали виконувати і під час звичайних тренувань, бо за його допомогою можна розвинути спритність, швидкість, баланс, координацію і силу. Використовують медбол, зазвичай, для кросфіту, HIIT-тренувань і єдиноборств, наприклад, боксу.

    Займаються з таким м'ячем не тільки в тренажерному залі. Купити медбол можна і для домашніх тренувань, адже він компактний (десь 35 см в діаметрі), не відскакує від підлоги і, на відміну від гантель і гирь, не пошкоджує поверхні.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок 32 Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини.

  Тема уроку  Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини. Вплив медицини на ці показники, за ...