середа, 17 листопада 2021 р.

Урок ZOOM з квестовими завданнями

 Тема уроку.

Прискорення та ривки з м'ячем. Удари по м'ячу на точність. обведення перешкод зі зміною напрямку.

Навчальний квест «СВІТ в ТОБІ і навколо ТЕБЕ»

Квест-урок стимулює розвиток логічного мислення, привчає дітей розмірковувати над завданням, різнобічно оцінювати ситуацію, аналізувати інформацію з точки зору значимості, важливості та необхідності, дозволяє пов’язувати матеріал кількох предметів, залучаючи логіку і критичне мислення.

Виконати завдання на одному етапі, на допомогу спрямовані три підказки. Ключове слово – відповідь – на останньому етапі стане часткою виразу Платона.

1 етап

1.    Один з найбільш відомих філософів Стародавньої Греції. Він здійснив поворот у розвитку філософії, вперше поставивши до центру свого філософствування людину, її сутність, внутрішні протиріччя його душі.

2.    До вашої уваги його портрет, тобто гіпсова скульптура. Можливо за цим ви впізнаєте  видатного філософа Стародавньої Греції.

3.    Саме йому приписується фраза "Я знаю, що нічого не знаю", яка сама по собі є філософським трактатом у стислій формі.

 2 етап

1.    Історія цього фрукту сягає біблейських часів. За легендою саме з листя цього дерева шили одяг Адам та Єва.

2.    Перших олімпійських чемпіонів в Стародавній Греції чествували лавровим вінком та одягали намисто із смоківниць. Це друга назва цього фрукта.

3.    Дієтологи наголошують – це справжня комора корисних мінералів (калій, кальцій, магній), вітамінів (A, C, B1, B2), білків, органічних кислот. Таким чином, на організм людини плоди мають позитивний вплив.

3 етап

1.    Це органічні сполуки, які є нерозчинними у воді через свою не полярність, але розчиняються  в органічних розчинниках: ефірі, ацетоні, хлороформі та ін.

2.    Різноманітними є і функції цих сполук у живих організмах: жири є формою запасання енергії, переносниками електронів, гідрофобними «якорями».

3.    Потрапляють в організм людини з їжею: основними джерелами холестеролу в раціоні є м'ясо та органи тварин, яєчні жовтки, молочні продукти та риба.

4 етап

1.    Є спіральною галактикою. За легендою - небесна дорога для людських праведних душ, що летять по цій дорозі в рай.

2.    Згідно з легендою чумаки їздили до Криму по сіль, орієнтуючись вночі на світлу смугу на небі. Ніби перші чумаки, їдучи з Криму, позначили дорогу сіллю, яка сипалася з дір в мажарах.

3.    Кросворд

с

о

к

р

а

т

і

н

ж

и

р

 

л

і

п

і

д

 и

ь

 

 

 

 

 

 5 етап

1.    У війську Юлія Цезаря римські легіонери частину жалування отримували сіллю. Слід так само відзначити, що англійське слово salary – «зарплата», походить від латинського слова sal – «сіль».

2.    Ефіопія -  соляні бруски самородної солі в якості грошей використовувалися аж до 20-х років минулого століття.

3.    Перуанський соль (ісп. sol) — офіційна валюта Перу з 15 грудня 2015 року .

6 етап

Розставити уривки з цитати Платона в правильному порядку.


Успіхів у навчанні і міцного здоров"я!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок 32 Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини.

  Тема уроку  Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини. Вплив медицини на ці показники, за ...