понеділок, 17 квітня 2023 р.

9 клас. обж. 19.04.2023

 Тема уроку. Глобальні загрози, породжені діяльністю людини та їх вплив на здоров’я.

обґрунтовує: 

    - взаємозв’язок особистої, національної і глобальної безпеки;

-   необхідність розвитку екологічно доцільного мислення і поведінки, як складової формування здорового способу життя. 

 

Глобальний характер можуть мати екологічні та техногенні катастрофи, забруднення навколишнього середовища шкідливими викидами, демографічні проблеми, голод, злидні, безграмотність, безробіття, війни й тероризм.

Аудіоурок https://www.youtube.com/watch?v=iryyAXm0wOQ

Нині негативні екологічні наслідки Чорнобильської катастрофи проявляються у широкомасштабному радіоактивному забрудненні довкілля, наявності великої кількості радіоактивних матеріалів і радіоактивних відходів на території проммайданчика ЧАЕС і зони відчуження, що потребує безпечного поводження з ними. Як і раніше, проблемою залишається повернення до нормального життя територій за межами зони відчуження, що також зазнали радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС. Наявність об’єкту «Укриття», що у сучасному стані продовжує бути джерелом поширення радіонуклідів у довкілля, створює істотні радіаційні ризики у разі певних екстремальних погодних явищ та обрушення його покрівлі.

https://niss.gov.ua/sites/default/files/2018-04/Monitoring-Eco-Ivaniuta-01d1c.pdf



Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок 32 Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини.

  Тема уроку  Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини. Вплив медицини на ці показники, за ...