понеділок, 10 квітня 2023 р.

8 клас. обж. 11.04.2023

 Тема уроку. Соціальна безпека

Правова відповідальність і закони України. Права, обов’язки і правова відповідальність неповнолітніх.

Мета уроку Розширити уявлення учнів про функції правоохоронних органів України щодо збереження життя і здоров’я громадян. Ознайомити з правами, обов’язками і відповідальністю за правопорушення для різних вікових груп.

Соціальна безпека

Правова відповідальність і закони України. Права, обов’язки і правова відповідальність неповнолітніх


Соціальна безпека – це стан суспільства, враховуючи всі основні сфери виробництва, охорони внутрішнього конституційного порядку, зовнішньої безпеки, культури, соціуму, при якому забезпечується мінімальний рівень соціальних умов та соціальних благ — матеріальних, санітарно-епідеміологічних, екологічних, психологічних тощо.


В Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до. суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.Чинні міжнародні договори, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України.




Уважно прочитай визначення і дай відповідь: що таке правова відповідальність неповнолітніх?



Домашнє завдання

§ 24Стор. 150-155

1 рівень Перевір свої знання https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=5183611

2 рівень За допомогою табл.. 11 на стор. 154   підготуй повідомлення, як змінюється  з віком правова відповідальність.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок 32 Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини.

  Тема уроку  Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини. Вплив медицини на ці показники, за ...