четвер, 19 грудня 2019 р.

10 безкоштовних онлайнсервісів для роботи проактивного вчителя



Добірка онлайнплатформ, за допомогою яких можна зробити освітній процес ефективнішим і різноманітнішим, а комунікацію з учнями – зручнішою. 

1. Google Classroom – організовуємо навчальний процес у віртуальному просторі
Цей сервіс дозволяє створювати освітні курси, ділитися з учнями навчальними матеріалами, призначати завдання та відслідковувати прогрес успішності кожного школяра онлайн. Детальніше про те, як працювати з цим інструментом, читайте у нашому окремому матеріалі.
2. LearningApps – створюємо інтерактивні навчально-методичні матеріали і цікаві завдання
Онлайнконструктор, за допомогою якого можна створювати цікаві різноманітні завдання, комбінуючи 19 блоків шаблонів завдань (тест, кросворд, вікторина, філворд, стрічка часу, пазл). 
Складання власних розробок потребує мінімум зусиль. Окрім того, на сайті у відкритому доступі міститься велика база напрацювань інших користувачів з 32 навчальних дисциплін (історія, географія, математика, іноземні мови). 
3. Тести від «Всеосвіти» – перевіряємо знання оперативно
Цей зручний інструмент дозволяє миттєво перевіряти знання всіх учнів класу – школярі долучаються до попередньо створеної вчителем сесії за допомогою своїх девайсів і відповідають на запитання. 
Результати тесту обчислюються автоматично і фіксуються у загальній Excel-таблиці, доступ до якої має тільки вчитель. Більш детально про особливості конструктора тестів читайте в окремій статті.
 4. Thinglink – створюємо інтерактивні зображення 
Цей інструмент дозволяє робити інтерактивні зображення, додаючи спеціальні мітки з мультимедійним контентом (посилання на певні ресурси, відео, аудіо, світлини, текст).
Ресурс дозволяє працювати над широким діапазонів типів проєктів (карти мандрівок, навчальні посібники, плакати, інтерактивні схеми, віртуальні екскурсії), над кожним з яких можна працювати як індивідуально, так і спільно.
5. Canva – малюємо яскраву інфографіку, логотипи, комікси і презентації
Це один з найзручніших сервісів для оформлення якісного і різнотипного візуального контенту (комікси, інфографіка, логотипи, презентації, генератор мемів). Ресурс адаптовано українською мовою.
Canva має безліч різноманітних шаблонів, кожен з яких можна редагувати: змінювати розміри, кольори, розташування написів і шрифти, а також комбінувати наявні на сайті та завантажені файли. Після реєстрації опціями платформи можна користуватися безкоштовно до 30 днів. 
6. Survio – робимо опитування учнів, батьків чи колег
Цей застосунок дозволяє створювати анкети і виводити результати у вигляді графіків і діаграм.
З його допомогою зручно проводити опитування та анкетування у класі. Безкоштовна версія має широкий діапазон налаштувань і дозволяє проводити на місяць до 100 опитувань. Цей сервіс – альтернатива Google Forms.
 7. Trello – налагоджуємо командну роботу над спільним проєктом
Це онлайнінструмент для зручної комунікації при створенні командних проєктів.
Завдяки широкому функціоналу сервіс дозволяє зручно розподіляти обов'язків між учасниками команди і відслідковувати виконання кожного етапу робіт у режимі реального часу. 
Використання цієї програми дозволяє навчити дітей планувати роботу в команді, нести відповідальність за дотриманням термінів виконання, а також оперативно вирішувати робочі моменти.
8. iMindMap – будуємо інтелект-карти
Ця платформа створена засновником самої методики побудови ментальних карт Тоні Бьюзеном. Тому для відтворення технології mind maps цей інструмент є найкращим. 
Сервіс працює у 4 режимах (мозковий штурм, побудова інтелект-карт, фіксація думок та ідей), передбачає 130 стилів для оформлення проєктів, надає необхідні інструменти для зручної роботи (наприклад, перевірка правопису), а також дозволяє експортувати власні проєкти у форматах  PDF, SVG, 3D-зображення, веб-сторінки, zip-файли та інше.
Усіма опціями можна користуватися безкоштовно у 30-денний термін з моменту реєстрації.
9. RenderForest – монтуємо відео для власного YouTube-каналу та опановуємо ази web-дизайну
Цей онлайнінструмент стане у пригоді для налаштування відео з анімованими переходами, а також створення великої кількості різновидів дизайнерського контенту (монтаж освітніх та рекламних відео, логотипів, скрайбінгу і різноманітних макетів).
Сервіс містить понад 450 інтерактивних сцен, анімованих персонажів та різноманітних шаблонів, а також блог зі статтями про функціонал платформи. Інтерфейс сайту можна налаштувати однією з 10 мов, зокрема російською.
Безкоштовна версія передбачає користування усім функціоналом платформи. Єдина різниця – при користуванні безкоштовною версією на готовому проєкті відображатиметься водяний знак RenderForest, а за гроші він зникає.
 10. Linoit – працюємо зі стікерами на онлайндошці
Інтерфейс цієї платформи – поверхня, на якій можна закріплювати спеціальні кольорові стікери з тестовими замітками, відео чи окремими документами.
Сервіс ідеально підійде для командної роботи – користувачі можуть додавати власні стікери і змінювати їхнє положення на полотні та фільтрувати їхнє відображення за часом.
Сервіс англомовний, однак його інтерфейс інтуїтивно зрозумілий. Також можна скористатися автоматичним перекладом браузера.
За допомогою цього ресурсу можна організувати продуктивну роботу в групах, ефективне вивчення навчального матеріалу, цікавий і незвичайний формат виконання домашнього завдання.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Виступ на засіданні МО березень 2024

  Виступ на засіданні МО « Використання інноваційних технологій у навчально-виховному процесі як засіб формування життєвих компетенцій » ...