понеділок, 28 листопада 2022 р.

8 клас. 30.11.2022

 Тема уроку.

Складові духовного розвитку особистості. Формування системи цінностей. Моральний розвиток особистості. Піраміда потреб. Планування майбутнього.

Під «особистістю» розуміють стійку систему соціально значущих рис, що характеризують особу як члена того чи іншого суспільства або спільноти. Поняття «особистість» визначає суспільну сутність людини, пов'язану із засвоєнням різноманітного виробничого і духовного досвіду суспільства.

Вправа1


Складіть навпіл аркуш паперу. Без ножиць руками «вирвіть» фігуру людини. Напишіть своє ім’я та 5 особистих якостей.

Висновок. З однакових матеріалів за однаковою інструкцією виходить різний продукт. 



Висновок. Особистість — унікальне поєднання здібностей, рис характеру, інших людських якостей. Розвиток особистості є біосоціальним. Суттєву роль у розвитку особистості відіграє контекст розвитку - місце, час народження і середовище її проживання. Розвиток людини впродовж життя є поступовим і достатньо прогнозованим. Він відбувається у певній послідовності (стадіями). У психосоціальному розвитку підлітки перебувають на стадії визначення своєї ідентичності.




Духовний розвиток безпосередньо пов’язаний із задоволенням вищих людських потреб. Потреби — це те, що необхідно людині для нормального життя і розвитку. Вони впливають на наші бажання, рішення і поведінку.





У цьому тобі допоможе проект самовдосконалення. Ті, хто його виконував, кажуть, що це захоплює — ставити перед собою конкретну мету і поступово досягати її. Започаткуй проект самовдосконалення, використовуючи наведені нижче рекомендації.

Висновок. Цінності — це те, що є важливим для людини, за допомогою чого вона звіряє й оцінює будь-що у своєму житті, визначає власні пріоритети. Підлітковий вік — важливий етап духовного розвитку людини: становлення моральності, формування особистої системи цінностей, усвідомлення пріоритету духовних потреб, визначення життєвої мети. У досягненні мети користуйся відомою олімпійською формулою успіху: уявляй кінцеву мету, підтримуй мотивацію, крок за кроком йди до своєї мети.    















 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Урок 32 Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини.

  Тема уроку  Здоров’я людини Чинники, що впливають на показники здоров’я населення. Сфери життя людини. Вплив медицини на ці показники, за ...