вівторок, 5 грудня 2017 р.

Конкурс «Дитяча легка атлетика IAAF»



Мета і завдання
Провідна концепція Проекту – запропонувати дітям привабливу, доступну, повчальну легку атлетику.
Рухові завдання – розвивати здоров’я дітей за рахунок адаптованої та конструктивної діяльності, різнобічно впливаючи на їхні кондиційні здібності, удосконалювати усі рухові функції, щоб діти набули можливості з легкістю адаптувати своє фізичне існування та успішно приймати участь у різних спортивних  заходах школи.
Соціальні завдання – сприяти розвитку здатності дитини жити у суспільстві, виховувати злагодженість дій і поведінки в команді, забезпечити навчання дітей нормам поведінки в суспільстві.
Моральні завдання – виховувати повагу до оточуючих людей, розвивати автономію дитячого існування, вчити дітей виконувати свої обов’язки, прикладати індивідуальні зусилля щодо ефективного досягнення суспільних цілей.
Учасники конкурсу
До змагань допускаються учні за дозволом лікаря. Кожен клас делегує на змагання 1 хлопчика і 1 дівчинку. За даними фізичної підготовленості учня та його бажанням формуються дві різновікові команди: команда «А» - до якої входять учні 5-а, 6-а, 7-а, 8-а, 9-а класів; команда «Б» - до якої входять учні 5-б, 6-б, 7-б, 8-б, 9-б класів.
Загальні вимоги
-        усі змагання проводяться як командні;
-        усі учні повинні взяти участь у змаганнях за всіма видами;
-        місце проведення змагань організується за принципом показового виступу поетапно.
Журі конкурсу
-        представники адміністрації школи;
-        вчителі фізичної культури.
Оцінки за виступ команди представники журі вносять в протокол за даними помічників та сумують за штрафними балами. 

Виступ дівчат 9 – б класу
Ведущий
Доброго дня! З вами знову перший шкільний канал і у нас найправдивіше новини! Так, сьогодні всіх цікавить питання, як пережили вчителі фізкультури введення нового модуля «Дитяча легка атлетика», та яких успіхів досягли їхні учні. І у нас на зв’язку з коридора кращі кореспонденти.
Кор.1 Так, на уроках фізкультури нас чекають зміни. Замість метання навчальної гранати, ми будемо кидати паперові кульки. Нововведення викликані тим, що Дато, кидаючи гранату, ледве  не поцілив нею у фізрука, хоч ціль знаходилася зовсім в іншому боці.
Кор. 2
Неймовірних успіхів досягли учні дев’ятих класів у спортивному орієнтуванні. Тепер об’єкти в школі вони знаходять не тільки за азимутом, а й за запахом. Наприклад, їдальню.
Кор. 3
Максимом був поставлений рекорд школи у спринтерском бізі. Від кабінета фізики до кабінета математики він пробіг за 1,2 секунди і потрапив до класу раніше вчителя. Молодець!
Кор. 4
Справжньою смугою перешкод для 7-б класу стали сходи з  перилами в спальньому корпусі з четвертого на перший поверх. До початку ранкової зарядки залишалось 2 хвилини. Не запізнились!
Кор. 5
Цікаве відкриття зробили для себе Лера і Оксана під час шопінгу  в супермаркеті. Вони так поспішали на розпродаж, що навіть не помітили ескалатор, який рухався в протилежному напрямку. Фізкульт – ура, дівчата!
Кор.6
Серйозне випробування чекало вчора першокласників. Вони, чарівним способом перетворилися на бар’єри для Данила та Іллі. Реальний слалом з оббіганням, підскакуванням та перестрибуванням. Ніхто з першокласників не постраждав.
Кор. 7
Бінарний урок історії та фізкультури випадково пройшов у шостому класі. На розкопках золота скіфів було поставлено 2 рекорди у легкій вазі, перекопано 100 кв. метрів території школи і зламано 2 лопати. На жаль.
Кор. 8
Світланка вихвалялась  фотографією в дитячому садочку. А тепер? Світланочка – 164см на зріст, 53кг маса, 44 розмір одягу, 38 розмір взуття. Найкраща реклама п’ятиразового харчування в інтернаті!
Ведучий
На сьогодні це всі новини. Післе невеличкої реклами вас чекає прогноз погоди для нашої школи. Не перемикайтесь!
Кор.1
Тому, хто бажає вивчати англійську мову в досвідченого викладача за помірну платню,  поступлюся своїм місцем в 9-б класі.
Кор.2
Нові цигарки спеціально для школярів «Родительское собрание», тепер зі смаком рімня.
Кор.3
Тобі сумно и одиноко, бери лопату та іди копай!
І про погоду. Сьогодні підраховуються збитки від вчорашнього урагану, що пронісся над нашою школою. Поривами шквального вітру розбило вікно, занесло туди футбольний м’яч, який в свою чергу, розбив вдрузки вазу на столі Катерини Вікторівни. Також ураган виніс 15 пиріжків з повидлом із шкільної їдальні.
Сьогодні синоптики обіцяють затихання вітру, але в зоні дев’ятих класів буде продовжуватись підвищена турбулентність – там вже місяць працює новий  вчитель фізики.
Вранішня злива, що пройшла вузькою смугою виключно над 9-Б, змив в класному журналі підсумкові оцінки з химії, через-що в цьому класі підсилюється атмосферний тиск на учнів з боку вчителя хімії – вона відмовляється в це вірити.
Суцільний туман очікується завтра в 8-А класі під час контрольної з геометрії. Видимість буде настільки малоїю, що вчителю математики не рекомендується вставати з-за столу і ходити по класу в пошуках шпаргалок та схованих підручників.
З півночі до нас рухається циклон, який несе з собою непередбачені опади у вигляді дощу с мокрим снігом. Епіцентр його буде знаходитись як раз на шкільному дворі, над трояндами Олександра Антоновича. Так що грати в бадмінтон та футбол в цій зоні не рекомендується.
В наступний період синоптики обіцяють нам ясну погоду.
Ведучий
Ви прослухали прогноз погоди для нашої школи.  До нових зустрічей, і успіхів вам всім на змаганнях!

Команди запрошуються на легкоатлетичний флеш-моб.
  
1. Стрибкове двоєборство - одночасно
Проводиться у вигляді естафети, що складається з двох етапів. Другий учасник починає завдання, коли перший завершив попереднє. Наприклад, перший учасник завершив стрибки за орієнтирами, перебігає до стрибків за квадратами, а в цей час виходить на стрибки за орієнтирами другий гравець і т.д.
Суддя на лінії фіксує час виконання командою завдання. Суддя на місці рахує кількість стрибків, слідкує за якістю стрибків. За кожну помилку до часу команди додається 1 секунда. Помилкою вважається зачіпання ногами скакалки під час стрибків
1)    стрибки через скакалку за орієнтирами
Учасник команди стоять у колону по одному. Від лінії старту на відстані 5м знаходиться місце, на якому саме і будуть виконуватись стрибки через скакалку. На цьому місці розташовані цифри – 1,2,3,4. За сигналом судді перший номер команди вибігає до місця стрибків, бере скакалку, виконує 4 серії стрибків по 5 разів, під час якої обертається до відповідної цифри. Головне – не чіплятися за скакалку. По завершенні кладе скакалку на підлогу та продовжує біг вперед.
2)    стрибки за квадратами
Через 5м від місця виконання стрибків зі скакалкою – місце виконання стрибків за квадратами. Один квадрат – 0,5м х 0,5м. має перехрестя з цифрами: 0 – центр, 1 – попереду, 2 – позаду, 3 – праворуч, 4 – ліворуч. Схема стрибків: «0-1-0-2-0-3-0-4», повторити двічі + вистрибнути після цифри «4». Завдання – на лінії не наступати, дотримуватись схеми стрибків та дозування.

2. Конкурс для вболівальників «Що там написано?» (пояснити значення 10 слів не називаючи їх: «А» - біг, скакалка, баскетбол, олімпіада, ворота, м’яч, кросівки, присідання, стадіон, мат; «Б» - стрибки, бар’єр, футбол, суддя, ракетка, чемпіон, свисток, нахил, турник, крос).

Журі оголошує проміжний результат.

3. Метальне двоєборство - одночасно
Кожному учаснику надається чотири спроби. До заліку йде результат усіх спроб за умов вдалого польоту снаряду в ціль у межах коридору без заступів. Залежно від місця приземлення снаряду, учасник набирає певну кількість очок. Відмітки такі:
·       Ширина коридору 5м;
·       Мотузка натягнута на відстані 5м від лінії старту;
·       Мотузка натягнута на висоті 175см;
·       Найближчий обруч – 8м від лінії метання – 5 очок;
·       Одразу за ним лежить другий обруч – 10 очок;
·       Після другого обруча лежить третій обруч – 15 очок.

1)    метання набивного м’яча (2 спроби поспіль)
Вхідне положення – стоячи спиною до напрямку метання. М’яч (маса не легше ніж 1 кг) – в руках внизу. Після команди судді «можна» учасник виконує нахил вперед, торкається м’ячем підлоги, різко випрямляється і метає м’яч вгору за спину, щоб той пролетів над планкою та упав у певне коло, відмічене на підлозі.
     2) метання дитячого спису(2 спроби поспіль)
Вхідне положення – стоячи обличчям до напрямку метання, спис у руці. Після команди судді «можна» учасник метає спис таким чином, щоб перелетів над планкою та упав на певне коло, яке відмічене на підлозі.

4. Конкурс для вболівальників «Що ти бачиш - покажи?» (зібрати пазл та виконати намальоване завдання: «А» - присідання, «Б» - стрибки).

Журі оголошує проміжний результат.

5. Стрибки з жердиною - одночасно
Беруть участь по 1 дівчинці та юнаку від команди. До заліку йдуть в сумі результати всіх вдалих спроб. На майданчику відмічені:
-        на відстані 3м від лінії старту перший маркер – місце встановлення опорної частини жердини;
-        на відстані 5м від першого маркеру – перша ціль для приземлення (5 очок), одразу після неї – друга ціль для приземлення (10 очок), далі – третя ціль для приземлення (15 очок).
Кожний учасник виконує дві спроби поспіль. До заліку йдуть результати виконання двох спроб. Будь-яка помилка – результат нульовий за цю спробу. Не зараховується також спроба у разі падіння учасника або жердини. Стрибки виконуються з розбігу. Обов’язковою дистанцією для розбігу є 5м та більше. Довжина жердини – не менше ніж 2м. Після приземлення учаснику необхідно утримувати положення впродовж 5 секунд.

Журі оголошує проміжний результат.

7. Естафета «Формула віражу» 
Приймають участь всі учасники команди. Дистанція 160м: перекид вперед + ритмічний біг по драбинці + слалом + паркани. Проводиться у вигляді естафети з перенесенням естафетного кільця. Виграє команда, у якої найменший час виконання естафети за урахуванням штрафних секунд. Суддя на лінії слідкує за правильністю передачі естафетного кільця. В разі, якщо є порушення, до загального командного часу додається 1 секунда за кожну помилку. Порушенням також вважається, якщо учасник пропустив прапорець або паркан.
1)    «Вдалий старт». Одразу після лінії старту – гімнастичний мат. За командою судді «Марш» учасник виконує перекид вірогідним способом, піднімається і продовжує біг.
2)    «Ритмічний біг по драбинці». На відстані 10-15м від мату – драбинка довжиною 10м 10 щаблин. Слід пробігти драбинку з високим підніманням стегна, жодного разу не наступати на щаблини.
3)    «Слалом». 3-4м від останньої щаблини драбинки 6-10 високих кеглів – на хаотичній відстані. Слід їх оббігти, не торкатися перешкод. Рахується почергове оббігання кеглів з правого-лівого боку. Пропускати кеглі не можна. В разі, якщо кегля пропущена, учаснику додається 1 секунда штрафу.
4)    «Паркани». Через 5м стоять 2-4 паркани висотою 40-70см три метри один від одного. Слід подолати паркани, не торкаючись їх будь-яким вірогідним способом; добігти  до фінішу, передати естафетне кільце наступному учаснику в певному коридорі і так далі.

 Журі оголошує кінцевий результат та нагороджує переможців.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Виступ на засіданні МО березень 2024

  Виступ на засіданні МО « Використання інноваційних технологій у навчально-виховному процесі як засіб формування життєвих компетенцій » ...